MOTOCROSS

Kom ud og prøve at køre motocross.

Vi hjælper med maskine, udstyr, benzin samt forsikring.

Alle kan komme ud og prøve en motocrossmaskine. (Vi kan desværre ikke hjælpe med polterabend mm)

Adresse:
 mxhedeland
 Abildgårdsvej 15
 4000 Roskilde.

Leje af mx cykel, støvler, hjelm, benzin og olie samt forsikring. Pris kr.300.- for 2 x 15 min.

Tilmelding nødvendigt

(da vi ikke har noget af udstyret på banen, men transportere det med når der er nogen prøvekørsler)

Kontakt:
M: info@mxhedeland.dk

Vi har desværre lige pt ikke nogen bestem person tilknyttet vores velkomst team men kontakt
os på info@mxhedeland.dk så vil vi hjælpe det bedste vi kan

Vores frivillige velkomst team er altid parat til at byde dig velkommen
og svare på evt. spørgsmål som du måtte have.

Ring eller skriv til:
M: info@mxhedeland.dk

Velkomst team mxhedeland

Motocross er kørsel på motorcykel i varierende terræn enten på permanente baner med mange sving, hop og evt. bakker, eller i nogle tilfælde på midlertidigt anlagte baner.

Der køres løb i forskellige klasser – afhængig af kørernes alder, erfaring og dygtighed. Endvidere køres i særlige micro- og minicrossklasser opdelt efter alder samt motor-/ maskinstørrelse.

Mange tror, at motorcykelkørsel er noget med at sidde ned og bare gi´ gas. Det gælder absolut ikke en motorcykelsport som motocross. Motocross er meget konditionskrævende, og du bruger alle muskler i kroppen.
Undersøgelser har faktisk vist, at denne sport er mellem de absolut mest krævende, der findes. Blandt andet kan præstationen for topkørere sammenlignes med superliga-fodboldspillere i aktion – blot kan motocrosskøreren ikke holde små pauser ind i mellem, men opretholder præstationen i op til en halv time, to-tre gange i løbet af en løbsdag.
Træningen til motocross er derfor en kombination af forskellig fysisk træning – herunder løbetræning, mountainbike samt køretræning på motocrossmaskinen. Sporten kan naturligvis dyrkes på forskellige niveauer, men nogen træning skal påregnes.

Da en motocrossmaskine løbende kræver vedligeholdelse og reparation, er det en fordel at have nogen “teknisk snilde” – det gør sporten billigst i længden.

Så hvis du kan lide udfordringer, fart og spænding og afhængig af dine ambitioner vil ofre lidt tid til træning, så er motocross uden tvivl noget for dig. Og selvom sporten er individuel, så hersker der et godt kammeratskab blandt motocrosskørere.

Når du vil i gang med at dyrke motocross, skal du først og fremmest meldes ind i en klub. Det er en god ide, at starte med at henvende sig i en DMU-klub i nærheden – klubben kan hjælpe dig med mange gode råd m.h.t. anskaffelse af udstyr, og i øvrigt hvordan du nemmest kommer i gang. Du kan finde din Motocross-klub her.

Ud over en brugt eller ny motocrossmaskine, skal du påregne at anskaffe forskelligt (sikkerheds-) udstyr, såsom styrthjelm af godkendt type, “skuldersæt /rygbeskytter”, langærmet køretrøje, kørebukser, crossstøvler samt handsker og motorbriller. Du kan udmærket klare dig med brugt udstyr for at komme billigt i gang – blot skal du være sikker på, at det du køber er brugbart.

I DMU-klubben skal du påregne, at det koster nogle få hundrede kroner i kontingent årligt, og derudover skal du have en licens, som gælder som “kørekort” på alle DMU-godkendte baner og ikke mindst samtidig gælder som ulykkesforsikring. Prisen pr. år varierer efter din alder – få prisen at vide i klubben, eller se den her under punktet ”Licens”.

Microcross udøves af børn fra tre til ti år på såkaldte laveffektmaskiner. Det er små motorcykler på 50cc og 80cc. Banerne er specielt anlagt til dette, og benyttes kun af disse klasser.

8 – 12 årige kan køre Minicross på 65cc motorcykler med større effekt end “micromaskinerne”, og fra 10 – 15 år kan der køres på 85cc maskiner i lav eller høj udgave.

Motocross på 125cc maskiner og større kan dyrkes fra det år, man fylder 13 år.

Du er altid velkommen til at komme forbi vore anlæg i Hedeland. Adressen er Abildgårdsvej 15, 4000 Roskilde
Du kan også skrive til på info@mxhedeland.dk
Fra Roskilde køres mod Køge ad Køgevej ca. 4 km,herefter drejes til venstre mod Tjæreby ad Tjærebyvej,
som følges endnu ca. 2 km.
Her ligger Roskilde Racing Center umiddelbart ud til Tjærebyvej,
bag store støjvolde, indkørsel derefter på Abilgårdsvej.
Der følges ca. 200m, så skal man til venstre af grusvejen i ca 700m.

Se kontakt info her…

 

hedenlands-motorklub-v1-7a1